Partneryoga

I can do things you cannot, you can do things I cannot; together we can do great things ~ Mother Theresa

Bij partneryoga gaat het om twee (of meer) mensen die samen yoga beoefenen om daarmee de impact en de ervaring van yoga te verdiepen. Het grootste verschil tussen partneryoga en individuele yoga is dat er bij partneryoga sprake is van aanraking. We raken de ander aan en worden zelf aangeraakt. We maken gebruik van tractie en hefboomwerking om het lichaam meer te openen. Het aanraken en aangeraakt worden vergroot ook het lichaamsbewustzijn en lichaamsgevoel, wat zowel op fysiek vlak als op psychisch vlak verdieping van de yogapractice brengt.

Partneryoga kan je helpen om je bewust te worden van patronen die je (onbewust) gebruikt in relaties met de mensen om je heen. Soms zijn deze patronen niet helpend in je relaties. Door je bewust te worden van jouw patronen en je manier van communicatie, kun je groeien en kun je nieuwe manieren leren om bijvoorbeeld in contact met en met respect voor de ander meer bij jezelf te blijven. Of misschien juist meer rekening te houden met de mensen om je heen.

Naast deze mogelijkheid voor bewustwording, groei en balans waarbij de partner jouw spiegel is, is partneryoga vooral ook heel erg leuk!

Partneryoga is zeker niet alleen voor (levens)partners! Je kunt ook partneryoga doen met je zus of broer, je vriend of vriendin, je zoon of dochter, je buurvrouw of je collega bijvoorbeeld. Het is niet nodig om een yogapartner te hebben als je je inschrijft voor de lessen; juist het werken met verschillende yogapartners vergroot je kansen om te leren..

Op zaterdag 10 maart, zaterdag 21 april, zaterdag 26 mei en zaterdag 23 juni geven we van 13.30 tot 14.45 een partneryoga les bij Home of Zen in Arnhem. 

Aanmelden voor deze les kan via info@homeofzen.nl